4 redenen waarom stress slecht is voor je huid en wat je eraan kunt doen

4 redenen waarom stress slecht is voor je huid en wat je eraan kunt doen

Iedereen weet hoe stress voelt. Alles wordt je teveel en je lijkt de controle over de situatie te verliezen. Maar wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam en hoe beïnvloeden deze processen je huid? Wij hebben de antwoorden op deze vragen.

Icoon

Er zijn 4 manieren waarop stress een negatieve invloed heeft op je huid

Je hart gaat sneller kloppen, je handen worden bezweet en je hebt ineens moeite om een heldere gedachte te krijgen. Kortom: je hebt stress. Tijdens het proces gebeurt er veel met je huid.

  • Stress bevordert ontstekingen

Ontsteking is een van de fundamentele oorzaken van acne. Het gaat daarbij vooral niet om ontstekingen in de huid, maar om ontstekingen die ergens in het lichaam kunnen worden opgeslagen. Men spreekt hier van systemische ontsteking. Bij acne en onzuivere huid zitten deze vaak in de darmen. Stress verhoogt het risico op ontstekingen - en deze kunnen niet alleen leiden tot een onzuivere huid en puistjes, maar ook tot tal van andere gezondheidsproblemen.

  • Stress verhoogt je bloedsuikerspiegel

Stress kan ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel stijgt, wat weer leidt tot een verhoogde productie van zogenaamde androgenen, mannelijke geslachtshormonen. En juist deze spelen een beslissende rol bij het ontstaan van mee-eters en puistjes, want hoe meer androgenen je in je bloed hebt, hoe meer talg je lichaam aanmaakt. Te veel talg leidt al snel tot verstopte poriën en voilá - mee-eters en puistjes ontstaan.

  • Stress vernietigt je huidbarrière

Een intacte huidbarrière is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde en mooie huid. Enerzijds voorkomt het vochtverlies, anderzijds zorgt het ervoor dat bacteriën en virussen de huid niet kunnen binnendringen. Stress kan er nu toe leiden dat uw huidbarrière gaatjes wordt. Het resultaat: een droge huid, puistjes en puistjes.

  • Stress heeft een negatieve invloed op je voeding

Wie heeft er tijd om vers te koken als ze gewoon gehaast zijn? Bijna
Eten en kant-en-klaarmaaltijden zijn daarom meestal de eerste keuze in stressvolle situaties. Deze versterken het negatieve effect van stress op uw huid doordat ze meestal een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken en vervolgens een verhoogde insulinesecretie en een toename
Androgeen productie. Ook hier kunnen waardevolle voedingsstoffen en vitamines snel buiten de boot vallen. Geen wonder dat je je rot voelt na het eten van zo'n menu. Maar dat is niet alles, want mee-eters en puistjes laten meestal niet lang op zich wachten.

Blijf kalm en zorg goed voor jezelf - dat kan tegen stress

Het goede nieuws: je hoeft stress niet alleen te accepteren, je kunt ook iets specifieks doen om jezelf beter te voelen, zelfs in hectische tijden.

Neem je leven actief in de hand

Het belangrijkste om te leren omgaan met stress is om te leren hoe je er op de juiste manier mee om kunt gaan. Dit betekent in de eerste plaats dat je actief de regie moet nemen over je leven en stressvolle situaties. In plaats van je hulpeloos bij hen te voelen, zou je je moeten concentreren op je actiemogelijkheden. En ja, die zijn er altijd! Hier hangt het echt af van de juiste mindset, omdat deze bepaalt of je jezelf als een passief object of een actief subject ziet.

Zorg voor ontspanning met kleine zelfzorgrituelen

Sommige dingen moeten echt meteen worden gedaan en er is gewoon geen manier om stress in deze situaties te verminderen. Het is daarom des te belangrijker dat je jezelf kleine ontspanningspauzes gunt zodra dit weer mogelijk is. Zulke bewust gecreëerde eilanden zorgen voor een belangrijke afstand van de dagelijkse stress en helpen je om je energievoorraad weer op te laden en weer in balans te komen.

Bijzonder mooi vormgegeven rituelen, waarin je liefdevolle aandacht aan jezelf schenkt en bewust aandacht besteedt aan je gevoel. Ons verzorgingsritueel in vier stappen is perfect om iets goeds te doen en bewust te ontspannen na een lange dag. Daarnaast kunt u uw huid verwennen met een van onze gezichtsmaskers terwijl u uzelf bijvoorbeeld trakteert op een warm bad. Als je vervolgens onze body oil of body mousse van top tot teen op jezelf aanbrengt, ziet de wereld er heel anders uit. Zo zorg je tegelijkertijd voor je lichaam en geest.

Wij raden daarbij aan

-10% Voucher voor jou!

Nieuwsbrief achtergrondafbeelding

− Nieuwsbrief −

Oh hey!

Wij zijn Pure Skin Food en willen jouw huid laten stralen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang
10% op uw volgende bestelling!

Door je te abonneren op de nieuwsbrief, ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid.