Onze filosofie: Holistisch Duurzaam

Sustainable Spirit: Our Planet Means The World To Us

Onze voetafdruk is gemaakt van liefde, niet van koolstof

Onze holistisch duurzame filosofie kan in één korte zin worden samengevat: we willen het beste voor onze huid, jouw huid en onze planeet. Daarom:

  • We gebruiken alleen 100% gecertificeerde biologische grondstoffen
  • Onze verpakkingen zijn gemaakt van recyclebare glazen flessen
  • Onze productie is klimaatneutraal
  • Wij verzenden onze producten in plasticvrije verpakkingen
  • We gebruiken CO2-neutrale verzendmethoden binnen Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland

Het productassortiment wordt liefdevol en met vakkennis gemaakt in onze fabriek in Stiermarken, Oostenrijk.

Als bedrijf zijn we ons bewust van onze ecologische en sociale verantwoordelijkheid. We zijn enorme voorstanders van biologische landbouw omdat natuurlijke hulpbronnen worden behouden en beschermd, terwijl de vruchtbaarheid van de bodem niet wordt gestimuleerd met behulp van schadelijke chemicaliën. Bovendien is biologische landbouw klimaatvriendelijker dan conventionele landbouw. We vermijden niet alleen gifstoffen en residuen van pesticiden door 100% biologische ingrediënten te gebruiken, we ondersteunen ook de biologische landbouw wereldwijd.

Milieubelastende ingrediënten, zoals palmolie, komen niet voor in onze productformules.

Grondstoffen komen waar mogelijk van coöperaties. Eerlijke arbeidsvoorwaarden en beloning zijn van het grootste belang. Het overgrote deel van onze grondstoffen komt rechtstreeks uit Europa in gebieden waar arbeidsomstandigheden en lonen goed zijn gereguleerd.

Onze productformules zijn niet alleen 100% biologisch, we gebruiken ook duurzame verpakkingen.

Onze producten zitten in glazen flessen en glazen potten die kunnen worden geupcycled en hergebruikt wanneer ze leeg zijn. Neem een kijkje in ons magazine om manieren te vinden hoe je jouw lege PURE SKIN FOOD glazen verpakkingen kunt hergebruiken.

In tegenstelling tot plastic geeft glas geen schadelijke stoffen (zoals weekmakers) af aan de inhoud die het omhult, die in wezen op de huid terecht zouden komen. Als buitenste verpakkingsmateriaal worden recyclingkartons met inkt op plantaardige basis gebruikt. Onze etiketten zijn ook veganistisch.

Zelfs onze materialen die voor verzending worden gebruikt, zijn gerecycled en plasticvrij met een innovatieve lijmvrije functie. Voor Oostenrijk en Zwitserland hanteren wij CO2-neutrale verzending. We werken eraan om deze verzendmethoden ook naar andere landen aan te bieden.

Zoals je al kunt zien, zijn we duurzame idealisten die producten maken die voldoen aan onze hoge normen. En jij?